Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Autorski Silnik Minecraft "Your Crafter" | Najlepsza Optymalizacja | Prostota | Wszystko Po POLSKU!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r

e

k

l

a

m

a

1395498449-U387722.png

Witam w temacie poświęconym silnikowi:

"Your Crafter"

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Czym ten silnik się wyróżnia?

• Małe użycie ramu (mniejsze od spigota).
  • Prostota.
  • Wiele serwerów w 1! (później opisane!)
  • Prosta Konfiguracja
  • Proste tworzenie pluginów
  • Wszystko po POLSKU
  • I Wiele więcej!​

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Pewnie każdy się zastanawia o co chodzi z wiele serwerów w 1...

Otóż nasz silnik posiada możliwość stworzenia kilku serwerów na jednym silniku!

Nie obciąża to maszyny zużycie RAM'u jest jak za 1 SERWER!

Jak to działa? Wpisujemy w configu liczbę serwerów na razie do 10!

I tworzą nam się foldery: serwer1, serwer2 itp...

I w każdym serwerze mamy foldery:

• Pluginy
  • Mapa
  • Nether
  • End

I pliki:

• Operatorzy
  • Biała Lista
  • YourCrafterConfig
  • Konfiguracja Serwera
  • Informacje

Można się domyślać do czego służą...

I do tego 1 folder lobby...

W tym folderze znajduje się to co we wszystkich tylko na tamten folder to folder serwera głównego czyli lobby...

Kwestia tworzenia pluginów jest taka:

Wchodzimy w kreator i je tworzymy każdy sobie z tym poradzi :)...

Silnik będzie udostępniany w konkursach!

A oto procent prac:

Silnik: ......░░░░░░ - 50%

Kreator pluginów: ...░░░░░░░░░ - 20%

Optymalizacja: .........░░░ - 80%

Temat będzie aktualizowany! Masz pytania? PISZ!

Sygnatura projektu:

[center][img=http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1395498449-U387722.png][/center]
[center][color=#000000][size=6]-[/size][/color][size=6] [/size][color=#ffd700][size=6]Autorski silnik pod serwery[/size][/color][size=6] [/size][color=#000000][size=6]-[/size][/color][/center]
[center][size=6][color=#000000]- [/color][u][b][color=#ffd700]MINECRAFT[/color][/b][/u][color=#000000] -[/color][/size][/center]
[center] [/center]
[center][size=6][color=#daa520]Temat:[/color][color=#000000] [url=http://www.mpcforum.pl/topic/1171549-projekt-autorski-silnik-minecraft-your-crafter-najlepsza-optymalizacja-prostota-wszystko-po-polsku/]KLIK![/url][/color][/size][/center]

Copyright © 2014 by krysti500 Zakaz kopiowania bez pozwolenia!

76561198057996853.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Taki silnik będzie naprawdę dobrym pomysłem i poprawi stabilność serwerów 

50/100/150/200/250/300/350/400/450/500/550/600/700/800/900/1000

Opublikowano

@Autor

Siemaneczko, jeżeli potrzebujecie testera, z chęcią się zgłaszam hehe :P

A tak poza testerostwem. W czym programujecie itd? (Tylko mnie to ciekawi).

Mógłbym wam pomóc z postawieniem serwera, gdzie tam chcecie. Jak chcecie to piszcie. Pomogę wam rozreklamować silnik (Na przykładzie serwerów oczywiście).

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

czyli mam zrozumieć że pluginy z bukkit nie będą obsługiwany ??

Kwestia tworzenia pluginów jest taka:
Wchodzimy w kreator i je tworzymy każdy sobie z tym poradzi :)...

ale nie każdy wie jak pisze się pluginy 

Opublikowano

@Autor

Siemaneczko, jeżeli potrzebujecie testera, z chęcią się zgłaszam hehe :P

A tak poza testerostwem. W czym programujecie itd? (Tylko mnie to ciekawi).

Mógłbym wam pomóc z postawieniem serwera, gdzie tam chcecie. Jak chcecie to piszcie. Pomogę wam rozreklamować silnik (Na przykładzie serwerów oczywiście).

Taki silnik będzie naprawdę dobrym pomysłem i poprawi stabilność serwerów

czyli mam zrozumieć że pluginy z bukkit nie będą obsługiwany ??

Czekam z niecierpliwością, mam nadzieję ze będzie porządne ! ;3

Nie wiem na co czekacie :D gość tylko szuka klientów do kupna tego silnika lub ewentualnie reklamuje server.

Pisał że nie ma zamiaru udostępniać tego silnika :>

I co mi po silniku na którym nie ma WorldEdita, WorldGuarda i ProtocolLib

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Według mnie nie wypali a jeśli to tak ja wyżej, jeśli gość nie udostępni to nie ma po co. Jeśli się taki silnik kupi to nie ma podstawowych pluginów.

MPC Love<3

Opublikowano

Jakby działały na tym pluginy z bukkit.org i tam napisane oraz silnik byłby opublikowany to może by wypaliło, tak to wątpie.

Opublikowano

Ohohohoh,

nie pierwszy raz widzę na MPC takowy projekcik, wszystkie pomysły upadły, ale mam nadzieje kolego, że się postarasz i wypuścisz go dla nas.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. ;-)

Opublikowano

Hmmm, gdybyś udostępnił i by była współpraca z pluginami z bukkit.org, a także z twojego silnika pluginami to jestem na 100% pewien, że wypali. Ludzie by mogli się wykazać i zgłaszać błędy itd.

A tak to lipa i błędy zawsze będą.

Opublikowano

@Autor

Oczywiście gdybyś walnął stronkę o tym, to byłoby zajebiście.

Ale póki nie ma przynajmniej 50-70% prac nad WSZYSTKIM, nie ma co mieć nadziei. Jeżeli tyle będzie, będziecie MUSIELI dokończyć prace, bo was gracze zakatują hehe.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mam nadzieję że wam to wypali ale mam kilka ale
Pierwsze "ale": Ten silnik za darmo opublikujcie na tej zasadzie co bukkit.org czyli stronka gdzie są pluginy i ten silnik itd
Drugie "ale": Pluginów nie dodawajcie tych samych co na zwykłym silniku tylko napiszcie te podstawowe na stronkę i dodawajcie nowe co jakiś czas
Trzecie "ale": Znajdzcie Sobię z 20-30 testerów którzy będą testować ten silnik i zgłaszać wam wszystkie problemy

Jeśli chcecie damy radę do Nas na hosting wstawić wasz silnik i będziecie mieli reklamę. A jeśli chcecie zarobić to możecie na pluginach bardziej rozbudowanych, na 100% ludzie by kupowali je jeśli były by dobrze przemyślane :)

Pozdrawiam _Piotr_

Opublikowano

@UP

A jakiż wy to hosting macie?

Z tego co widzę, żadnego -.-

@Autor

Ja tam Ci radzę walnąć serwa u mnie w sieci. Ja i tak za niego zapłace (Za VPS'a xD) i będzie git, a wy reklamę i to bardzo dobrą <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Odświeżam 

Dziękuje wszystkim za opinie :)

I tak kilka spraw:

Stronę silnika robimy :)

Kreator pluginów jest na zasadzie kliknij uzupełnij :)

Pluginy z bukkit'a są przerabiane :)

Mam własny hosting i vps pod silnik więc thx :)

Dlaczego silnik w konkursach? By było jak najwięcej oryginalnych serwerów a nie 1 serwer survival 2 survival + gildie itp...

PS. Programujemy w np eclipse :)

76561198057996853.png

Opublikowano

Projekt ciekawy. Jeśli będzie gotowy w 100% powinien wypalić.

Tylko troszkę szkoda że będzie on tylko z konkursów, ponieważ może ktoś ma jakiś bardzo dobry pomysł na serwer (i takowy silnik by mu się przydał) ale go nie posiada. Mam nadzieję że też będą losowania a nie tylko konkursy na zasadzie zrobienia czegoś np. grafiki (nie każdy to potrafi)

PS: Mam nadzieję że działały by pluginy typu WE/WG, Essentials, Permissions, Voxel itp.

Opublikowano

@UP tak jak pisałem pluginy przerabiamy i jak ktoś ma ciekawy pomysł niech piszę a na pewno rozpatrzymy :) A konkursy będą polegać na opisz swój pomysł i np dla 3 najlepszych silnik :)

76561198057996853.png

Opublikowano

Znam tego kolesia i nie umie napisać pluginu. Wszystko ukradł i piszę, że sam zrobił. Jak nie wierzycie mogę dać kontakt do innych osób, które z nim współpracowały. :) Więc na pewno nie zrobi silnika do serwerów. Pozdrawiam.

P.S. Jak chcecie o tym pogadać to zapraszam na pw. :)

Opublikowano

@UP

Jeżeli to ukradł, a inni są poszkodowani to czemu TY ich bronisz (I go oskarżasz)?

Co oni nie mają komputera w domu, żeby wejść i go opierdolić?

Skoro masz do nich kontakt, to dziwne, że ich nie poinformowałeś.... Naprawdę, masz do nich kontakt, ALE podajesz ludziom kontakt do nich, żeby sobie z nimi pogadali... No bez sensu ziomek.... Nie lepiej im napisać i nie narażać się na ochrzan?

Jak dla mnie jesteś kolejnym dzieckiem, które chce sobie pochejtować....

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

No ale sory, jeśli oni piszą "programuje w Eclipse" ...........................................................................................................

Serio? eclipse ma tyle zastosować do html, do c++ do c

Chodzi o język, bo ten kreator to nie wiem jak on ma niby polegać:D coś jak skript? będziesz sklejał jakieś fragmenty czy co ;D

Opublikowano

@2up Chodzi mi o to, że znam osoby, z którymi wpsółpracował Krysti500 jako technik i okazywało się, że nie potrafi zrobił skriptu oraz pluginu. Wszystko to gotowce.

Opublikowano

@UP2 Silnik kodujemy w dużej mierze w eclipse a kreator będzie na podstawie kliknij i uzupełnij i kreator kodowany w visual basic :) O i eclc mam kilka osób które grało i testowało :)

@EDIT: ECLC thx za podbijanie tematu :)

76561198057996853.png

Opublikowano

@UpUp

To powiedz mi ECLC. Jesteś jedyną osobą, która podważa wiarygodność kristi.

To jest bardzo wątpliwe.

A poza tym napisałeś "współpracował". O ile się nie myle jest to czas przeszły.. Gość mógł się nauczyć czego chciał.... Ja się podstaw php nauczyłem w 5 dni, on mógł zrobić to samo z Javą, czy czym tam..

Jeżeli chcesz nam udowodnić, że jest to nieudacznik, daj nam dowody...

@Up

Mam nadzieje, że edytor będzie jakiś osobnym programem? Czy normalnie piszemy w Notepad++ linijka po linijce jak w SKript?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...